Πηνελόπη Σ. Δέλτα

Πρώτες αναμνήσεις: (για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας)

$16.00

This item may take 2-3 weeks to deliver

Want a 10% discount? Become a Prime member by purchasing Prime Membership (annual) or Prime Membership (lifetime)!
ISBN: 9786185136659 SKU: 9786185136659 Category: Brand:

Worldwide delivery available

  • 30 days easy returns
  • Same day dispatch for in stock items
Guaranteed Safe Checkout

Bibliagora secure payments by Stripe

Πρώτες αναμνήσεις: Διασκευασμένο από τη Μαργαρίτα Ιωαννίδου για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας

Στο “Πρώτες αναμνήσεις” η Πηνελόπη Δέλτα καταγράφει τις αναμνήσεις της από την παιδική της ηλικία, μέχρι την εποχή που γίνεται περίπου δεκαπέντε χρονών. Καλύπτει δηλαδή την περίοδο από το 1875 έως το 1889.
Η Δέλτα έζησε την εποχή της μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης της ελληνικής κοινότητας στην Αλεξάνδρεια. Εκείνη την εποχή, η ελληνική κοινότητα ήταν η πιο πλούσια, η πιο αριστοκρατική της Αλεξάνδρειας, μιας πόλης με έντονα κοσμοπολίτικα χαρακτηριστικά. Συνεπώς, οι αναμνήσεις της μας δίνουν πληροφορίες για μια εποχή και μια κοινωνική τάξη. Παράλληλα, περιγράφουν το οικογενειακό περιβάλλον και τα συναισθήματα της μικρής Πηνελόπης. Βλέπουμε τις χαρές και τις λύπες, τους προβληματισμούς και τις απορίες που προκαλεί ο κόσμος των μεγάλων σε ένα μικρό παιδί. Η ανατροφή των παιδιών είναι αυστηρή, χωρίς αγκαλιές και τρυφερότητα. Οι γονείς δεν δίνουν θάρρος στα παιδιά να τους μιλήσουν για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Γι’ αυτό, την αγάπη της ευαίσθητης Πηνελόπης την κερδίζει η Γαλλίδα δασκάλα. Όμως, εκτός από την αυστηρότητα των γονιών, βλέπουμε και τις χαρούμενες στιγμές, και τα αστεία γεγονότα της παιδικής ηλικίας. Όπως επίσης και την, συχνά ανεξήγητη συμπεριφορά των μεγάλων, που προκαλεί απορίες ή αστείες αντιδράσεις στα παιδιά.
Η περιγραφή των αναμνήσεων της Δέλτα σταματάει εντελώς ξαφνικά. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο σταμάτησε, ούτε αν είχε σκοπό να συνεχίσει αργότερα.
Εδώ είναι μια απλοποιημένη μορφή του βιβλίου, κατάλληλη για ξενόγλωσσους μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά σαν δεύτερη/ξένη γλώσσα. Είναι κυρίως κατάλληλο για μαθητές επιπέδου γλωσσομάθειας Β2 – Γ1, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEF) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Additional information

Weight 160 g
Book Author

Format

Pages

Year

2022

Publisher