A.C. Grayling

Η ιστορία της φιλοσοφίας

$66.00

Want a 10% discount? Become a Prime member by purchasing Prime Membership (annual) or Prime Membership (lifetime)!
SKU: 9789601691718 Category: Brand:

Worldwide delivery available

  • 30 days easy returns
  • Same day dispatch for in stock items
Guaranteed Safe Checkout

Bibliagora secure payments by Stripe

Η ιστορία της φιλοσοφίας είναι εξ ορισμού μια επική ιστορία, η περιπετειώδης εξερεύνηση των ιδεών, των απόψεων και της διδασκαλίας κάποιων από τα πιο δημιουργικά μυαλά που γνώρισε η ανθρωπότητα, απ’ άκρη σ’ άκρη της γης. Και αυτή εδώ είναι ίσως η πιο πλήρης, εμπνευσμένη και συναρπαστική επίτομη ιστορία της φιλοσοφίας που γράφτηκε μετά το 1945 και την Ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας του Μπέρτραντ Ράσσελ.
Με εξαιρετική ενάργεια και κομψότητα, ο A. C. Grayling οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι από τον βουδισμό, τον Κομφούκιο και τον Σωκράτη ως την κυριαρχία του χριστιανισμού στο ευρωπαϊκό πνεύμα, από την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό ως τον Τζον Στιούαρτ Μιλ, τον Νίτσε και τον Σαρτρ, κι από εκεί ως σήμερα.
Γνωσιολογία, μεταφυσική, ηθική, αισθητική, λογική, φιλοσοφία του νου, φιλοσοφία της γλώσσας, πολιτική φιλοσοφία και φιλοσοφία της ιστορίας σε ένα έργο ορόσημο για τον αιώνα μας.

«Γοητευτική, εμβριθής και εξαιρετικά εμπεριστατωμένη μελέτη της φιλοσοφικής σκέψης».
The New York Times Review

«Ο Grayling συνέθεσε ένα αριστοτεχνικό και συχνά διασκεδαστικό χρονικό του επικού πνευματικού ταξιδιού που έχουμε πραγματοποιήσει εμείς οι άνθρωποι, σε διάφορες περιόδους, χώρες και κουλτούρες, για να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, τον κόσμο μας και το πώς πρέπει να ζούμε. Πρόκειται για ένα σπάνιο επίτευγμα, που υπερβαίνει τα συνήθη όρια της ακαδημαϊκής εξειδίκευσης».
Peter Singer, καθηγητής βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

«Μια απολαυστική διανοητική περιπέτεια, γραμμένη με καθαρότητα και χάρη… οι ενότητες για την ανατολική σκέψη είναι αποκάλυψη…»
The Sunday Times

Additional information

Weight 1263 g
Dimensions 24 × 17 cm
Book Author

Format

Pages

Publisher